LayItLow.com Lowrider Forums banner
1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
3,101 Posts
Discussion Starter · #1 ·
i just recently bought an accumulator(used) but its not working but mayb its plumebed wrong.

i have it on the rear pump. i have only 1 dump to both cylinders. the car is lifting and dumping fine but i dont hear the accumulator filling up and it definatly is making a difference in the ride.

this is what i did>>>>

i decided to plumb the accum. further down the hose cuz once i finish my trunk the accum. will b hidden.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
4,446 Posts
Im not sure but I think you need one for every dump
 

·
Registered
Joined
·
3,101 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Originally posted by Psycho631@Sep 12 2005, 06:34 PM~3801423
Im not sure but I think you need one for every dump
thats true... but i only have 1 dump
 

·
Registered
Joined
·
4,446 Posts
is your accumulator charged ?
 

·
Registered
Joined
·
3,101 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Originally posted by 216RIDER@Sep 12 2005, 06:44 PM~3801518
its most certainly plumbed correctly
thanks..i thought it was but wasnt sure cuz it was my first time plumbing one....


so how can i check if its charged???
 

·
Registered
Joined
·
4,868 Posts
Originally posted by STR8CLOWNIN CADDI@Sep 12 2005, 06:55 PM~3801613
thanks..i thought it was but wasnt sure cuz it was my first time plumbing one....
so how can i check if its charged???

Thats definelty a maybe if you havent checked it yet...
 

·
Registered
Joined
·
3,101 Posts
Discussion Starter · #9 ·
can i do a self check to make sure it is charged or do i have to take it somewhere??
 

·
Registered
Joined
·
2,562 Posts
600psi :thumbsup:
 

·
Registered
Joined
·
3,101 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Originally posted by lone star@Sep 13 2005, 10:18 AM~3805111
yes its plumbed correct but its going to sway when you turn thats how my setup is plumbed.

yeah i know...ive always had it plumbed 1 dump 2 cylinders and it swayed b-4.

ok so it has to b charged at 600psi but no-1 has awnsered how to check it.
 

·
Registered
Joined
·
3,101 Posts
Discussion Starter · #13 ·
ttt
 

·
Registered
Joined
·
8,631 Posts
my homeboy runs his ride on 300PSI and it runs awesome he has 2 dumps per pump though but i still cant see y there would be too much drama having it hooked up the way you have it
as for checking the pressure id be more inclined to get a professional to check the accumulator any hydraulic store should be able to help you on that one and if it aint charged you can get em to do it on the spot hope this helps bro :thumbsup:
 

·
Registered
Joined
·
3,101 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Originally posted by daLOWLOW@Sep 14 2005, 04:15 AM~3811571
my homeboy runs his ride on 300PSI and it runs awesome he has 2 dumps per pump though but i still cant see y there would be too much drama having it hooked up the way you have it
as for checking the pressure id be more inclined to get a professional to check the accumulator any hydraulic store should be able to help you on that one and if it aint charged you can get em to do it on the spot hope this helps bro :thumbsup:
thanks :thumbsup:
 
1 - 15 of 15 Posts
Top